Anterior
Següent

Cabrera de Mar Vila Florida

Viles Florides és una iniciativa de la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) que promou la transformació i reconversió de racons, pobles i ciutats de Catalunya a través de la flor i la planta ornamental. Aquest projecte va més enllà de propiciar espais agradables, ja que treballa per millorar la qualitat de vida dels veïns, la conscienciació social envers les polítiques de sostenibilitat mediambiental i el desenvolupament de les economies locals a través de l'atractiu dels jardins i parcs urbans.

Cabrera de Mar hi ha participat en l'àmbit municipal durant tres anys consecutius. En la seva primera participació l'any 2014 va ser premiat amb dues Flors d'Honor i en la seva segona participació del següent any va sumar-hi una, aconseguint la catalogació de tres Flors d'Honor havent-hi un màxim de cinc. Cal reconèixer la bona puntuació de Cabrera de Mar, ja que cap municipi té fins el dia d'avui les cinc Flors d'Honor i només cinc pobles tenen han rebut quatre Flors d'Honor.

Per tal de tornar a participar i que li siguin atorgats nous reconeixements al poble, aquest ha de desenvolupar diferents accions als parterres dels jardins del municipi com airejar i abonar gespes, col·locar plantes de baix consum d'aigua, substituir plantes malmeses per d'altres de temporada amb la característica d'oferir molta flor de color i plantar nous arbres entre d'altres.

El projecte és obert a tothom i poden participar-hi els municipis així com qualsevol col·lectiu, empresa o particular amb sensibilitat vers la natura i la cura dels espais verds. Prova d'això és la convocatòria d'un concurs d'aparadors, balcons i jardins florits per part del consistori on qui vulgui pot participar i endur-se algun premi. Aquest concurs dóna suport i enriqueix la feina que fa l'Ajuntament per tirar endavant el projecte de Viles Florides i motiva als vilatans a què hi intervinguin amb els seus espais privats i complementin als públics per tal d'aconseguir un encant florit, únic i singular.

Així doncs ja ho sabeu, us animem a participar en el concurs i a florir tots els vostres espais per fer goig al poble. Descarrega't el document adjunt per conèixer les normes, els premis i els tràmits per participar-hi!

Enllaç al projecte Viles Florides
setmanasanta_CARTELL_RUTA_TEATRALITZADA_